Selecteer een pagina

Welkom bij de training!

Wist je dat je cyclus uit 4 fasen bestaat? Vanaf de eerste dag van je menstruatie tot aan je volgende menstruatie doorloop je deze 4 fasen. In elke fase functioneert je lichaam anders en is het verstandig om je lichaam op passende wijze te ondersteunen.

Voordat je verder gaat met deze online training, willen we jou meer uitleg geven over het ritme van jouw cyclus. In het onderstaande lesmateriaal lees je de eerste introductie over jouw cyclus.

Klik hier voor een printversie van het cyclus dagboek.

In de komende periode ga je zelf aan de slag om je vruchtbaarheid te beïnvloeden en hiermee de kans op een zwangerschap te vergoten. Een van de mogelijkheden om dat te doen, is het aanpassen van je voeding.  Lees hieronder meer over voeding.

 

Een andere manier om je lichaam op een natuurlijke manier te ondersteunen, is door het zelf masseren van acupunctuurpunten. Dit masseren noemen we acupressuur. In het lesmateriaal leggen we uit hoe je hiermee aan de slag kunt.

In deze training speelt de Chinese geneeswijze een belangrijke rol. De termen Yin en Yang zullen regelmatig voorbij komen. Een korte introductie van de Chinese geneeskunde vind je hieronder. Klik op het plaatje en bekijk het lesmateriaal.

Het vervolg!

De eerste stap is gezet! Nu kun je verder met de online training. Selecteer in het overzicht hiernaast (rechts) de juiste fase om van start te gaan. In elke fase leggen we uit wat er in je lichaam gebeurt en hoe je dat op verschillende manieren kunt ondersteunen. We adviseren je om in ieder geval je voeding aan te passen, de acupressuurpunten dagelijks te stimuleren en het cyclusdagboek bij te houden. Je kunt dit aanvullen met de andere opties die we geven. Denk aan bijvoorbeeld castorolie pakking en fertiliteitsmassages, het bijhouden van een BBT-curve of oefeningen voor de juiste mindset. In de extra module (rechts) vind je verschillende e-boeken met nog meer informatie!

Kom je er niet uit of heb je vragen? Stuur ons gerust een mail: info@puurvrouwacademie.nl

Liefs, Hester & Ilse